Cum pun italienii implanturi gratis in Romania

In ultimul an, am avut foarte multi pacienti (de ordinul zecilor) cu o cere ciudata: „As dori da-mi fac dintii la dumneavoastra, implanturile mi le-am pus in alta parte.”  La primavedere, poate parea ceva normal, insa, doar la prima vedere. Intrucat noi suntem o clinica de parodontologie si implantologie, nu intelegeam de ce vin la noi cereri de protetica pe implanturi inserate in alte parti. Am chestionat un pic pacientii si am aflat motivul.

Exista clinici in Bucuresti care, in colaborare cu un grup de medici italieni – unii dintre ei se pretind profesori,dar doar unii dintre cei care se pretind, sunt – insereaza implanturi dentare gratuit. Atunci ne-am gandit ca ar fi cazul sa ne schimbam meseria, ca din asta, nu vom mai putea sa ne platim facturile.

Cum, italienii ne-au luat de suflet? La prima vedere, se pare ca da. Dar cum ziceam mai devreme, doar la prima vedere, ca la a doua, am aflat ca implanturile le pun niste medici care n-au mai pus niciun implant in viata lor, ceea ce nu inseamna ca e neaparat un risc vital, dar nici scoala pe mine n-as vrea sa se faca. Ei platesc cursul cu circa 2500 de euro si invata sa puna implanturi pe romani, in Romania, pentru ca aici se poate, la ei nu prea.

Si mai problematica devine situatia, atunci cand trebuie sa faci dinti peste aceste implanturi. Costul bontului protetic si al dintilor de ceramica este atat de mare, incat include aproape in totalitate si costul implantului. Dar sa zicem ca asta-i doar o chichita de marketing, ca sa atraga cat mai multi pacienti (Implanturi Gratis). Faptul ca aceste implanturi sunt inserate de catre persoane care vor sa invete, explica faptul ca atunci cand inveti, mai si gresesti. Pe unele dintre aceste implanturi, este imposibil sa faci vreun dinte. Iar unii pacienti ne-au spus ca au fost chiar incurajati sa mearga in alta parte sa-si faca dinti. De ce oare? Pai simplu! Nu mai bine sa-si bata altii capul?

Noi am ales sa nu ne batem capul. Desi dorim sa ajutam cat mai multi oameni sa manance si sa zambeasca, nu putem prelua noi un asemenea risc, pentru castigul imediat. Ne dorim sa facem acesta meserie cu mandrie si peste 30 de ani, asa ca, nu ne dorim sa afectam imaginea profilului nostru profesional, pentru o „punga de zloti”.

Daca alegeti sa va puneti implanturi gratis, informati-va in prealabil asupra costurilor partii protetice si insistati sa va faca dansii si dintii. Isi vor asuma altfel riscul privind eventualele daune. Asta pana nu pleaca intr-o zi in Italia, asa cum au venit.

 

25 thoughts on “Cum pun italienii implanturi gratis in Romania

 1. Poate, dacă nu ați susține sarabanda amețitoare a prețurilor, adăugând o manopera de 100% din costul materialelor, nu și-ar mai putea face de cap medicii italieni. Este imposibil ca un simplu șurub, fie el și tehnologie spatiala, sa coste peste 1000 de euro. Singurii care sunt defavorizați aici sunt pacienții

  • Noi plătim un implant ( șurub ) de calitate 150 de euro + TVA, cu componentele lui intermediare. Adăugați va rog 2500 de euro kit-ul chirurgical, cu al cărui freze puteți pune maxim 30 de implanturi, fisiodispencer-ul 3500 euro care este aparatul cu care se pune implantul, cheltuieli fixe de administrare de circa 70 euro/ora pe cabinet ( curent, amortizari unit dentar, contracte de gunoi cu risc biologic, contracte de mentenanța obligatorie, asigurări, Recepție, contabilitate, secretariat, marketing, telefoane, asistente, curățenie, etc.) si veți vedea ce cifre reies de aici. Manopera pentru inserarea implantului nu depășește 100 de euro, iar profitul firmei este de cca. 7%, nu 70%. Cu toate astea un implant costa circa 550 de euro si nu o mie. Daca doriți, va stau la dispoziție cu detaliile contabile, doar ca sa va liniștesc. Cu stima!

   • Am uitat de Câmpurile sterile, sterilizarea instrumentarului si toate celelalte materiale de unica folosința: câmpuri, mănuși, gheata, fire de sutura, pahar, rulouri, navete, șervețele, etc.

   • Totusi costa foarte mult ,manopera la noi in tara,chiar si daca vreti sa justificati cu tot ce ati insirat la cheltuieli !Patru dinti pe doua implanturi 10000 Ron ? Si fara nici o garantie ? Nu mai vorbesc de formularul pe care puneti clientii sa-l semneze ,prin care va delimitati de orice s-ar intimpla in timpul operatiei si dupa !O,P,C. ul o fi vazut formularul ,sau ministerul sanatatii ?Ca sa nu mai vorbim de punctualitate ,profesionalism si lipsa facturii,sau a bonului la orice lucrare !Va doresc succes,sa invatati sa puneti implanturi ,si sa nu mai fiti asa calici la bani !Un implant ca piesa este foarte ieftin ,tehnicienii sunt la mana voastra si se multumesc cu putin iar voi cereti niste preturi de te lesina !De aceea vin strainii sa-si faca dantura la noi fiindca pentru ei este foarte comvenabil

   • Consimțământul informat se afla pe site-ul Colegiului Medicilor Dentisti Bucuresti. Daca ati semnat altceva decât acel document, inseamna ca ati semnat un contract intre părți, a cărui legalitate trebuie probata. Lipsa facturii sau a bonului fiscal este o acuzație gravă, noi avem bonuri eliberate si atașate fiselor si la pacienții care n-au vrut sa le primească. Avem o experiența de peste 5000 de implanturi puse in Romania si străinătate, asa ca stim nu doar sa punem ci sa-i învățam si pe alții… Încheiați cu faptul ca vin străinii la noi, pentru ca econvenabil, dar ne acuzați ca suntem scumpi. In orice țara, stomatologia de vârf e scumpă. De-asta si vin străinii la noi. La ei e de trei ori mai scump si au salarii de trei ori mai mari. Problema e ca folosim aceleași materiale, pt ca dumneavoastra n-ati accepta un implant românesc sau chinezesc, iar daca o faceți, va dorim sanatate.

 2. Daca „Costul bontului protetic si al dintilor de ceramica este atat de mare, incat include aproape in totalitate si costul implantului.” de ce implantul mai costa 550 euro? Nu ar trebui sa mire faptul ca oamenii aleg sa-si faca implantul gratis.

  • Prețul lucrării implanto-protetice se compune din: implant inserat chirurgical si protetica( dinte + bont). Prețurile variază intre 620 euro si 1200 euro, funcție de implantul dorit. Daca va punem implantul gratis, dar plătiți Bontul si dintele de ceramica 600 de euro, tot acolo ajungeți.

   • energia acestei revolte asupra prețurilor, doctorilor, etc., folosiți-o pentru preventie. Spălați-va corect dinții, alimentați-va corect, nu mai fumați, mergeți la controale si detartraje si veți vedea ca nu veți mai fi nevoiți sa apelați la servicii scumpe, dureroase si consumatoare de timp si nervi. Majoritatea romanilor stau cu tartru pe dinti, ani in șir, se spală, doar uneori, vin cu situații dezastruoase si mai vor sa fie tratati si gratis, eventual. Se poate sa fie tratati gratis, ca asa au fost obișnuiți pe vremea lui Ceaușescu, insa in spitale mizerabile, fara mijloce diagnostice si fara performanța. Prevenția este ieftină, sănătoasa si comoda!!! Asta fac toate țările civilizate in care lucrurile merg bine in sanatate. Nu mai aruncați cu noroi in toți romanii care fac performanța, din frustrare!

   • Nu stiu cum nu vedeti nicio diferenta intre 1200 si 600 de euro. Oricum, ceea ce doresc sa subliniez este faptul ca pentru un om de rand aceste preturi sunt exorbitante si nu este de mirare ca incearca sa le reduca pe cat posibil.

   • „Spălați-va corect dinții, alimentați-va corect, nu mai fumați, mergeți la controale si detartraje si veți vedea ca nu veți mai fi nevoiți sa apelați la servicii scumpe, dureroase si consumatoare de timp si nervi. Majoritatea romanilor stau cu tartru pe dinti, ani in șir, se spală, doar uneori, vin cu situații dezastruoase si mai vor sa fie tratati si gratis, eventual. Se poate sa fie tratati gratis, ca asa au fost obișnuiți pe vremea lui Ceaușescu, insa in spitale mizerabile, fara mijloce diagnostice si fara performanța. Prevenția este ieftină, sănătoasa si comoda!!! Asta fac toate țările civilizate in care lucrurile merg bine in sanatate. Nu mai aruncați cu noroi in toți romanii care fac performanța, din frustrare!”

    Mi se pare o lipsa totala de profesionalism sa spuneti aceste cuvinte! Jigniti toti pacientii care vin in clinicile private si va platesc scump serviciile. Cu alte cuvinte, pe banii mei, dumneavoastra ma jigniti ca nu-mi spal corect dintii, ca nu am alimentatie corecta, etc dar dumneavoastra stiti ce trebuie sa facem noi pentru a va plati aceste servicii??? Dumneavoastra stiti ca eu nu am alimentatie corecta ca muncesc mai mult sa fac rost de bani sa vin sa vi-i dau dumneavoastra?! Cum isi permite o clinica privata sa isi jigneasca pacientii de la care ia bani, de la care isi incaseaza profiturile? Pe langa faptul ca va insultati pacientii, loviti si in sistemul medical care, asa dezastruos cum este, v-a dat medicii pe care ii aveti acum si care va aduc profiturile generoase. Am fost pacient Dentalevo si acum imi pare rau ca am ales aceasta clinica avand in vedere calitatea umana de care da dovada managementul clinicii. La adapostul unor zambete false si a unui vocabular plin de diminutive, de fapt sta un management ipocrit si fals. In niciun manual de marketing si management nu scrie ca asa se procedeaza: sa va luati la cearta cu clientii dupa care sa-i mai si jigniti. Imi pare rau de anumiti medici care lucreaza pentru dumneavoastra ca sunt medici de exceptie care pot pierde pacienti din cauza acestor porniri nejustificate. Din cele prezentate mai sus trebuie sa luati in considerare critica si nu sa tratati mesajul ca fiind jignitor la adresa clinicii.
    PS: nu am lasat adresa de mail deoarece nu ma intereseaza raspunsul dumneavoastra, nu vreau sa intru in polemica cu dumneavoastra, vad ca va pricepeti….

   • Replicile noastre sunt cat se poate de oportune si civilizate. Daca va simtiti lezat, ne cerem scuze, dar nu scoateti din context, ci invatati ceva despre preventie. Rolul comunitatii medicale este si acela de educator, daca dumneavoastra analizati problema doar din punct de vedere cerere-oferta, ati gresit industria. In medicina, rolul nostru este de constientizare a pacientilor in scopul preventiei, nu sa citim manuale de management si marketing, a caror structura nu o respectam. Mai faceti o analiza privind „profiturile generoase”. Daca in Romania este greu sa sustii o asemenea cheltuiala, atunci solutia este preventia. Statistici INS spun ca romanii folosesc in medie o singura pasta de dinti pe an, din pacate. Noi nu vrem ca toti pacientii din Romania sa vina la noi, mai sunt si alte clinici profesioniste, care pot fi pe placul unora dintre dumneavoastra. Ceea ce insa vrem, este sa punem punctul pe „i”, privind constientizarea nevoii de vizite regulate la dentist, igiena orala corecta, completa si continua, etc… Acesta este un BLOG si este public, un loc in care multi pacienti isi pot exprima liber opiniile, insa nu ne putem permite sa nu avem replica pertinenta, doar din motiv ca dauneaza la marketing. Succes domnule Daniel!

 3. implantologia dentară este o soluție de protezare a dinților pierduți, avangardista. Exista si soluții mai ieftine. Nu toți avem Mercedes sau BMW, desi toți ne dorim. Putem merge si cu Dacia logan, ca sa va fac o Paralela mai simpla.

  • Si atunci, mergand mai departe cu analogia facuta de dumneavoastra, daca cineva iti da gratis un Mercedes, de ce sa nu-l iei? Ceea ce se intampla este perfect logic si cu putin efort chiar si dumneavoastra ati putea intelege. E perfect de inteles si frustrarea dumneavoastra, in loc de 1200 de euro primiti doar 600, plus aveti si responsbilitatea pentru buna functionare a protezei. Ar trebui insa sa intelegeti si faptul ca batand din picior ca un copil de 5 ani nu faceti decat sa descurajati clinetii sa vina la dumneavoastra, pe mine una m-ati convins 🙂

   • oriunde in lume exista respect..ptr muncitor, ptr profesor, pianist, medic, vanzatoare etc. Nimeni nu are grija nimanui..nu trege concluzii despre ”ce face celalalt”, nu acuza aiurea fara sa stie despre ce vorbeste. In Ro.insa toti stiu tot, toti isi dau cu parerea, Medicina, dna draga, este prea complexa si greu de inteles ptr a fi citita de pe net seara sau discutata cu vecina la o cafea in fata televizorului. Asa ca hai sa ne vedem fiecare de ale noastre. Fiecare sa si faca jobul ptr care a fost pregatit. Referitor la implaturile gratis..dvoastra ati urca intr un mercedes fara frane doar ptr ca este gratis? Ca doar asta se ofera si asta ni-l permitem!

   • Claudia, pari destul de mare sa intelegi ca in viata nimeni nu iti da un Mercedes pe gratis. Pretul implantelor ( doar surubul intraosos )in Romania variaza intre 300 -1500 euro, in functie de calitatea si firma producatoare. Problemele la un implant pot fi date atat de partea chirurgicala ( cea cu surubul in os), cat si de partea protetica (cea cu lucrarea), de aceea e bine sa le faci ambele in aceasi clinica. Daca apare o problema tu te duci acolo si ei trebuie sa isi asume responsabilitatea, daca le faci in locuri diferite o sa te plimbe cu mata moarta de la unii la altii.
    Legat de manopera…implantul costa la fel in toata europa, dar la noi manopera este foarte mica si daca vrei ca medic sa dai calitate investesti in cursuri si specializari mii de euro, deci nu va plangeti ca manopera e scumpa in Romania, pt ca nu e.

 4. Am din ce in ce mai multe dubii ca dumneavoastra înțelegeți ceva din tot acest demers. Dorința noastră a fost sa va spunem sa nu mai veniți la noi sa rezolvam probleme create in alte părți. Mai mult, n-ati înțeles nici macar ca medici italieni vin sa învețe implantologie pe noi. Implantul nu e gratis, e plătit de medicul care pune implantul ca sa învețe. Daca dumneavoastra preferați sa fiți cobaiul acestor domni, sunteți invitata noastră, dar nu veniți la noi sa va rezolvam problemele. Logica era ca, in spatele unor tertipuri de marketing de genul ” implant gratis”, sunt niste trucuri ascunse. Pretenția noastră nu era sa înțeleagă toata lumea, stim ca nu se poate, dar si daca doar un pacient a ales conștient aceast tratament, noi suntem multumiți.

 5. nu este cazul meu momentan dar au fost dati cand salariul era de 600 lei, desi sunt destul de calificat. Sunt destui oameni care au bani sa subziste la limita saraciei care au si chiar 300 lei pensie dupa 25 de ani de munca. Acei oameni cum vor putea sa isi puna implanturi? Va inteleg ca aveti cheltuieli dar pe acei oameni cine ii intelege sa ii ajute? Sa fim seriosi ca nedreptate a fost mereu si au suferit oameni cu prea mult bun simt.

  • Regretam ca trebuie sa va spunem ca nu toti oamenii trebuie sa-si permita implant, cum nu toti oamenii isi permit Mercedes. Mai sunt si alte solutii de reabilitare orala, fixe sau mobile, care nu folosesc implanturile drept suport si care sunt destul de eficiente.

 6. In UK un implant costa 1500-2000 de lire sterline si multi nu si-l permit. Respectarea tuturor regulilor intr-un cabinet inseamna costuri si acestea se regasesc in preturi. Un pret mic inseamna, de obicei, o ocolire a regulilor.

 7. Un surub ARDS + bont ( implantul propriuzis ) la distribuitor costa intre 25 si 50 euro , in funcție de marime, grosime. De la 50 euro pana la 1000 de euro sau cat ajunge un implant final ca cost in cabinet, e doar manopera . Ceea ce mi se pare exagerat de mult . Sa jecmanesti omul in halul asta. Si pretul la distribuitor este pretul corect. Am întrebat un agent de vanzari . Iar trusa de implant o fi ea scumpa dar nu se strică dupa 30 de implanturi cum ati scris mai sus. Nu ne mai credeți proști. Sau o fi unii prosti dar nu si neinformați. Succes in căutarea credulior!

  • De ce doamna Viviann, implantul ARDS este un implant? Poate in opinia dumneavoastra este… Cum spuneam si in articol, exista unele alegeri ale medicilor care coboara rata de succes. Printre ele se afla si alegerea marcii implantului. TOATE implanturile din Israel au avut probleme la un moment dat, atat cele originale cat si copiile. Vedeti ce inseamna implant Zimmer, Straumann, Sweden Martina, Nobel Biocare, 3I, etc… Un Straumann costa 250 euro doar implantul fara bonturi sau altele… O fi vreun motiv. Daca la piata carnea de porc costa 20 de lei si gasiti alta cu 2 lei, nu va intrebati de ce? Daca nu, e perfect! Va dorim succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s