Trei lucruri pe care nu trebuie sa le faci cand decizi sa-ti pui implant

Implantul dentar a devenit atat de dorit incat, in ultimii 5 ani, productia din intreaga lume s-a dublat. Ca sa faca diferenta intre marcile in competitie pe piata, producatorii au inovat atat de mult, incat unele dintre aceste „noutati” sunt, nu doar inutile, dar uneori, chiar daunatoare. Pacientul stie foarte putin despre aceste aspecte. El trebuie sa mearga pe mana medicului care i-a propus tratamentul implanto-protetic, atat in alegerea tipului de implant, cat si in solutia propusa. Astfel, relatia de incredere cu medicul trebuie sa fie una puternica si bazata pe factori rationali, nu emotionali. Am identificat trei aspecte ce trebuiesc evitate de catre pacientii care vor sa-si puna implant dentar.

1. Nu alegeti medicul dupa criterii emotionale

Nu alegeti dentistul care va va pune implanturi pentru ca e simpatic si convingator. Daunele derivate dintr-o greseala umana in implantologie sunt mai mari decat cele din stomatologia generala. Alegeti medicul in functie de experienta profesionala in implantologie si nu in stomatologia generala. Din ce in ce mai multi dentisti, pun si implanturi, dat fiind faptul ca examenul si cursul de competenta sunt foarte simple, in Romania. Insa specializarea reala in implantologie se face prin intelegerea sistemelor implantare din piata, folosirea mai multora si identificarea celor mai potrivite pentru pacienti. Aceasta abordare necesita timp, resurse si multa practica.

2. Nu alegeti cel mai mic pret din piata

Desi pare o afacere, alegerea celui mai ieftin implant din piata ascunde riscuri mari sa pierdeti mai mult decat banii cheltuiti pe acest tratament. Concurenta acerba dintre cabinete a dus la coborarea pretului sub nivelul costurilor pieselor din sistemul implantar. Astfel este usor de intuit ca in aceste cazuri, nu vor fi folosite toate piesele sau o parte dintre ele nu vor fi originale. Doar daca analizam frezele dintr-un kit chirurgical, care au costuri de circa 8 euro per folosire si sunt in numar de minim 5, va veti da seama ca 40 de euro costa doar folosirea acestora in inserarea implanturilor. Unele cabinete nu schimba aceste freze cu anii, riscand supraincalziri ale osului suport si pierderea capacitatii de integrare a implantului.

3. Nu solicitati cu orice pret lucrarea fixa

Desi greu de acceptat, in unele cazuri, lucrarea fixa este imposibil de realizat in conditii de siguranta si cu rezultate pe termen lung. Este binestiut faptul ca pierderile implanturilor la 2 ani sunt datorate in 83% dintre cazuri lucrarilor inadecvate montate pe aceste radacini artificiale. O lucrare fixa este mai scumpa decat una semimobila, ca urmare si castigurile cabinetelor sunt mai mari. Daca medicul specialist va recomanda o lucrare mobila, se subintelege ca situatia dumneavoastra nu permite o solutie fixa in conditii de siguranta pentru implanturi.

Programari: 021 2111302

4 thoughts on “Trei lucruri pe care nu trebuie sa le faci cand decizi sa-ti pui implant

    • Buna ziua! Va multumim de interes. Pretul unei proteze „semimobile” depinde de numarul de implanturi, iar numarul de implanturi depinde de calitatea si cantitatea osoasa. Fara o consultatie prealabila nu putem spune exact ce fel de proteza va este necesara. Pretul ei porneste de la 1500 euro si poate ajunge pana 3600 circa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s