Implant dentar, sunt riscuri?

Cine vrea sa riste „respingerea” implantului dentar? Nimeni!

Care sunt riscurile si cum se pot acestea elimina sau reduce la maxim, o stiu doar specialistii dedicati acestei ramuri a stomatologiei?

In ultimii 20 de ani, in literatura internationala de specialitate, rata de succes a unui implant dentar a crescut semnificativ, de la cca 65% in anul 1993, la 93% in 2012.Desigur ca in esantionul studiat, sunt cazuri care ridica media si cazuri care o coboara, iar diferenta o face pregatirea medicului si a echipei cu care lucreaza.

In Romania, situatia sta mai prost de-atat. Primele abordari serioase ale implantologiei dentare in sectorul privat, s-au semnalat la inceputul anilor ’90. Fiind o terapie noua si scumpa, implantologia a evoluat foarte lent pana dupa 2007, cand nivelul de trai a crescut, iar piata a inceput sa ceara, din ce in ce mai mult, acest tip de servicii. Astfel a fost necesara specializarea rapida, a unei bune parti dintre medicii stomatologi care nu mai vazusera un implant dentar niciodata pana atunci, in implantologie printr-un curs de competenta, care insa nu asigura decat sumar bazele unei specializari reale, restul de abilitati fiind necesar a fi dobandite la cursuri private din tara sau strainatate. Sute de medici au devenit implantologi peste noapte si s-au rezumat la a folosi cunostintele acumulate in acel curs.

Desi nu exista o statistica clara a pierderilor din implantologia dentara de la noi, cifrele ar putea fi inspaimantatoare vazand ca inca se folosesc implanturi contrafacute, puse de catre medici cu putina experienta in evaluarea pacientilor eligibili si in tehnici chirurgicale avangardiste.

Riscurile care pandesc orice interventie de inserare a unui implant dentar sunt cele privitoare la:

a. stabilirea eligibilitatii candidatului pentru implantologie,

b. sterilizarea ambientala,

c. materialele folosite,

d. stapanirea unei tehnici chirurgicale de actualitate care asigura rezultate performante,

e. ingrijirea post-operatorie,

f. solutia optima pentru protezarea implanturilor (adica ce fel de dinti se monteaza pe implantul dentar si cum sunt facuti acestia).

Fiecare dintre aceste aspecte sunt importante pentru „acceptarea implantului dentar”, iar ele se pot configura corect doar daca medicul este specializat pe aceasta ramura si cunoaste amanuntit cele mai noi protocoale de inserare a implantului dentar, adica acele protocoale chirurgicale care ridica media succesului in implantologia dentara.

In echipa noastra succesul implantar este calculat la 97% in cinci ani si peste 2300 de implanturi inserate, in acest interval.

Programari consultatii 021 211 13 02 ;

Pret Consultatie de implantologie: 50 lei.

Pret radiografie panoramica: 70 lei.

Pret tomografie craniana computeriazata: de la 250 de lei.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s