In implantologia de succes, marimea conteaza !

Unul dintre obiectivele principale pe care le urmarim in stabilirea variantei de tratament implantologic este rezistenta rezultatului in timp. In functie de asta alegem tipul lucrarii (mobila sau fixa), tipul de implant si marimea implantului pe care il inseram in os. In linii mari, cu cat implantul e mai mare, cu atat va sta mai mult in os. Tinand cont de faptul ca exista o retractie fiziologica la pacienti sanatosi de circa 1 mm in primul an si 0, 2 – 0,4 mm in fiecare din anii urmatori, un implant prea scurt si-ar pierde stabilitatea in cativa ani.

Desigur ca pacientul nu va sti asta in ziua interventiei de implantologie si nici atunci cand va plati aceasta interventie, insa in cele mai multe cazuri, in Romania se insereaza implanturi mai mici decat recomandarile facute de producatori, de asociatiile profesionale de specialitate sau de diferite universitati ca urmare a studiilor efectuate pe termen lung. Este foarte simplu sa pui un implant scurt si subtire, pentru ca nu permite oferta osoasa (adica este os prea putin pentru a insera un implant dentar potrivit) si sa trimiti pacientul acasa fericit cu noii sai dinti. Intrebarea este daca si cat va dura aceasta lucrare?

Este mai greu si mai scump sa faci o aditie de os sau orice tehnica de augmentare osoasa, sa astepti sa se osteointegreze, si apoi sa introduci implantul potrivit pozitiei si  fortelor masticatorii la care va fi supus si care va dura peste 15 ani.

Noi incercam si reusim, sa nu facem compromisuri in ceea ce priveste rezistenta lucrarii in timp. Explicam cauzele alegerii noastre terapeutice si ne asumam raspunderea pentru ea. Pentru alte solutii, sugerate de pacienti informati de alti medici, nu raspundem in nici un fel, si le executam sub semnatura doar daca nu contravin deontologiei profesionale si constiintei noastre personale si profesionale. In aceste cazuri, invitam pacientii sa se adreseze altor operatori de servicii medicale.

Noi credem ca nu intotdeuna drumul cel mai scurt e cel mai bun, iar asta nu se va schimba de dragul castigurilor rapide.

5 thoughts on “In implantologia de succes, marimea conteaza !

    • Stimate domnule Feraru, multumim de intrebare, dar nu stiu sa va raspund. Trebuie sa vedem situatia clinic si radiografic. Trebuie sa evaluam calitatea si cantitatea osoasa, cate implanturi sunt necesare, cati dinti trebuiesc reconstruiti, starea generala de sanatate, etc.

      • Pentru toate aste e nevoie sa va faceti o programare la o consultatie (cost 50 Lei). Programari 021 211 13 02 sau 0723 573 703 d-ra Bianca

  1. Eu sunt in germania si vreau sa stiu cam cat costa toata gura in general cu implant… am avut lucrare in 2000 folosindu ma de dinti mei buni ca pivot si i am imbracat in ceramica partea de sus….jos mi au fost piliti ca sa pot sa ii imbrac la fel dar din probleme personale nu am mai ajuns..si acum s au macinat si ma dor….vreau un nr de telefon si adresa…eu in vara ajung in romania..cu respect…Simona Al.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s