Îngrijirea punţilor protetice pe implanturi dentare

 Odată inserate implanturile şi confecţionată coroana sau puntea, sunteţi posesorii unei “proteze” ce are nevoie de întreţinere specială. Implantul, fiind o piesa metalică nu are nerv, ca urmare nu doare chiar dacă ceva nu merge aşa cum trebuie.

dfdfd

Dacă igiena e incorectă sau insuficientă, bacteriile intră în spaţiile subgingivale şi atacă legătura os-implant, ducând, în lipsa unei intervenţii la timp, la pierderea acestuia din urmă şi crearea unui defect osos ce nu permite inserarea altui dinte in loc. În concluzie, păstrarea rezultatului obţinut, ca urmare a inserării implanturilor, depinde în mare măsură de igiena orală specifică şi de controalele periodice.

În cazul punţilor pe implanturi, planul igienic trebuie să cuprindă curăţarea zilnică sub corpul de punte şi în spaţiile subgingivale aşa încât placa bacteriană să nu poată adera la acele zone, fapt ce ar crea depozite ce periclitează ireversibil sănătatea implanturilor.

Pentru o igienă optimă, este indicat să folosiţi  periuţe interdentare, duşul bucal şi apa de gură, preferabil de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Dacă acest lucru nu este posibil, utilizaţi-le măcar seara înainte de culcare. Toate acestea, adăugate igienei orale obişnuite.

Întrebaţi-vă medicul despre modul cel mai corect de utilizare ale acestor dispozitive, pentru a avea rezultate optime.

Daca nu acordati atentie aspectului igienic in cazul implanturilor, nici un doctor din lume, oricat de expert sau renumit ar fi, nu vă poate garanta reuşita pe termen lung, aşa cum nici o lucrare protetica nu vi se va părea suficient de bună.

7 thoughts on “Îngrijirea punţilor protetice pe implanturi dentare

    • Noi va recomandam Waterpik WP100 sau WP900. In esenta e acelasi aparat insa montat pe platforme diferite, una cu periuta si alta fara. Va recomandam acest model intrucat e cel mai puternic din gama si are capete pentru implantologie, parodontologie, aparate ortodontice, etc. Daca insa doriti ceva mai ieftin puteti incerca Panasonic DJ40 care e portabil. Ne cerem scuze pentru intarzierea raspunsului insa comentariul dumneavoastra, datorita unei probleme tehnice, a fost vazut abia ieri.

  1. Buna ziua .daca sunt alergica la crom si nikel ce metal as putea folosi la dumneavoastra si cat mar costa un vonsult pentru a vedea ce se poate face. Va multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s